Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Bandırma'da uyuşturucuya aman” yok!

Bandırma

Emniyet Müdürü Kılıç: Uyuşturucu ve hırsızlıkla mücadelemiz sürecek”

Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ile mücadeleye büyük önem veriyor. Kısa bir süre önce İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Ali Haydar Kılıç, son dönemlerde, Bandırma, Gönen ve Erdek’te gerçekleşen uyuşturucu operasyonlarında yakalanıp, çıkarıldıkları adliyede tutuklanarak cezaevine gönderilenlerin sayısının 26 olduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:
“Bu 26 tutuklama olayı, kesinlikle küçümsenecek bir sayı değildir. Bandırma ve yöresinde, şu anda uyuşturucu olayının en düşük düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki, bundan sonra da uyuşturucu ile mücadelemizi ciddi biçimde sürdüreceğiz. Bu arada velilerimize de düşen görev ve sorumluluklar bulunuyor. Çocuklarının gittikleri mekanları, başta eğlence yerleri olmak üzere çok iyi bilmeleri gerekir. Çünkü çocuklarımızın, gençlerimizin uyuşturucuya ilk bulaştırıldıkları mekanlar buralarıdır.”
Bandırma’yı tanımaya çalıştığını, ilk izleniminin, çeşitli kentlerden gelen insanların oluşturduğu bir mozaik olduğunu vurgulayan Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:
“Bandırma’ya şöyle bir göz attığınızda, genellikle güler yüzlü insanlara rastlarsanız. Bir kentteki insanlar güler yüzlü ise ve günün her saatinde kentte rahatça dolaşabiliyorlarsa, o kent, huzurlu bir kenttir. Bandırma’ya, en iyi hizmeti vermek amacıyla geldim. Bu konuda değerli Bandırmalılardan da destek bekliyorum. Emniyet Müdürlüğümüzün kapısı, tüm vatandaşlarımıza açıktır.”
Uyuşturucu konusunda olduğu gibi hırsızlık olaylarında da son dönemlerde önemli düşüş yaşandığına dikkati çeken Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Kılıç, “Tabii ki hırsızlıkların tümüyle bittiğini söyleyemeyiz. Ancak önemli ölçüde azalma kaydettiği de bir gerçektir. Elbette ki, insanın olduğu yerde suçun da bulunması doğaldır. Bizim görevimiz, bu olayları en düşük düzeye indirebilmektir.”
ALİ HAYDAR KILIÇ KİMDİR?
Bandırma’nın yeni İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, 1971 yılında Kırıkkale’de doğdu. 1993 yılında Ankara Polis Akademisi’nden mezun olan Kılıç, Trabzon Polis Okulu’nda göreve başladıktan sonra vatani görevini yaptı. Ardından Mardin, oradan da Bursa’ya atanan Kılıç, uzun süre “kaçakçılık” ve “narkotik” bölümlerinde çalıştı. Daha sonra Artvin’de görev üstlenen Kılıç, Yusuf Aki’den boşalan Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine, Dursunbey ilçesinden geldi.
Kılıç, evli ve üç çocuk babası.
BANDIRMA EMNİYETİNDE ATAMALAR
Öte yandan, Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde uzun yıllardır görev yapan 15 dolayında polis memuru, çeşitli kentlere atandı. Yaz atamaları doğrultusunda, “rutin bir atama” olduğu öğrenilen bu atamalarda 15 polis Bandırma’dan ayrılırken, yerlerine çeşitli kentlerden atanan 20 dolayında memurun geleceği öğrenildi. Bu arada, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Serkan Yılmaz’ın da, Bigadiç Emniyet Müdürlüğü görevine getirildiği öğrenildi. Yılmaz’ın yerine ise Erdek İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cankurt, müdür yardımcısı olarak atandı. Diğer Bandırma İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Köse’nin ise görevini sürdüreceği bilgisine ulaşıldı.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli